Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe repareer ik een stofzuiger die geen zuigkracht meer heeft?

Hoe repareer ik een stofzuiger die geen zuigkracht meer heeft?
Hoe repareer ik een stofzuiger die geen zuigkracht meer heeft?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw stofzuiger geen zuigkracht meer heeft. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. 

 

 

 

Controleer de stofcontainer of de stofzak

 

Als uw stofzuiger geen zuigkracht meer heeft, moet u de stofcontainer legen of de stofzak vervangen. Veel Beko stofzuigers hebben een lampje dat aangeeft dat de stofzak volzit. Zo weet u of de stofzak moet vervangen. 

 

 

 

Controleer of de filters verstopt zijn

 

Stofzuigers hebben verschillende sponsfilters of gaasfilters. Als ze niet goed worden schoongemaakt of tijdig worden vervangen, kunnen deze na verloop van tijd verstopt raken. Hierdoor verliest de stofzuiger zuigkracht. Zie hier voor informatie over het onderhoud van uw stofzuigerfilters. 

 

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie over de stofzuigerfilters. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

 

 

Controleer of de slang verstopt is 

 

Als de slang verstopt is, heeft de stofzuiger minder zuigkracht. Haal de slang en hulpstukken uit elkaar om te zien of de luchtstroom wordt belemmerd door een voorwerp, opgehoopt stof of een haarbal. Gebruik een lange stok of een bezemsteel om de verstopping te verwijderen. 

 

 

 

Controleer de slang op barsten en scheuren

 

Controleer of de slang beschadigd is. Als er lucht door een scheurtje of een barst ontsnapt, is er minder zuigkracht. Neem contact op met een erkend servicebedrijf als u een scheur constateert. 

 

 

 

Controleer of het mondstuk of de rolborstel verstopt is

 

Draai het mondstuk naar boven en maak het mondstuk of de rolborstel schoon. Deze onderdelen kunnen verstopt raken of vast komen te zitten door stof of haar. Hierdoor gaat de zuigkracht na verloop van tijd verloren. Sommige borstels kunnen uit elkaar worden gehaald om deze gemakkelijker te kunnen reinigen. Raadpleeg de gebruikershandleiding om te zien welke onderdelen uit elkaar kunnen worden gehaald. Voor verschillende modellen kunnen verschillende instructies gelden. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

 

 

Controleer of alle onderdelen goed vastzitten

 

Als onderdelen niet goed aansluiten, gaat de zuigkracht van de stofzuiger verloren. Controleer of de stofcontainer of de stofzak, de slang, de buis en de borstel goed zijn bevestigd.  

Technische problemen

 

Als het probleem aanhoudt, heeft uw stofzuiger mogelijk een technisch probleem. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf. 

 

 

Wil je liever iemand spreken?