Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Hoe kan ik een koelkast die niet werkt repareren?

Hoe kan ik een koelkast die niet werkt repareren?
Hoe kan ik een koelkast die niet werkt repareren?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de koelkast niet werkt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer op een stroomstoring

 

Als de koelkast niet werkt terwijl de stekker in het stopcontact zit, is de stroom mogelijk uitgeschakeld. Controleer de lampen en andere elektrische apparaten in huis en controleer of er een stroomstoring is. Als alles normaal werkt, is de zekering waarop de koelkast is aangesloten mogelijk defect. Neem in dit geval contact op met een erkende elektricien.

 

 

 

Controleer de temperatuurinstelling

 

De temperatuurregeling van de koelkast is mogelijk uitgeschakeld. Kijk in de handleiding waar de knop van de temperatuurregeling zit. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Draai de knop rechtsom en stel de temperatuur in. De aanbevolen temperatuur is ongeveer 4 °C tot 5 °C voor de koelkast en ongeveer -18 °C voor het vriesvak. 

 

 

 

Controleer de omgevingstemperatuur

 

Mogelijk werkt het apparaat niet goed als gevolg van de buitentemperatuur. Dit kan vooral gebeuren als het apparaat in een garage of ergens zonder verwarming buiten staat. Als u denkt dat dit het probleem kan zijn, verplaats het apparaat dan. 

 

 

 

Open de deur van de vriezer niet te vaak en houd deze niet te lang open

 

De koude lucht binnen in het apparaat moet goed geïsoleerd zijn van de buitentemperatuur. Controleer of er spleten tussen de rubberen afdichting van de deur en de kast zitten. In geval van een of meerdere spleten, vervormt u de rubberen afdichting door deze voorzichtig met uw vingers van de deur af te trekken. Als de spleten niet geheel verdwijnen, moet u het rubber zo snel mogelijk vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf. 

 

 

 

Plaats niet te veel wasgoed in het apparaat

 

Er moet voldoende lucht in de koelkast circuleren. Anders werkt de koelkast niet goed. Als de koelkast te vol is, kan de luchtstroom in de kast worden geblokkeerd. Als er in bepaalde delen van de koelkast geen koele lucht komt, verwijder dan een aantal items uit de koelkast en zorg dat de luchtstroom niet wordt belemmerd. Kijk vooral in de buurt van de ventilatieopeningen.

 

 

 

Controleer of de condensorspoelen schoon zijn

reinigen

 

De condensor zorgt ervoor dat de door het apparaat geproduceerde warmte wordt afgevoerd en verspreid in de omgeving. Als de draden bedekt zijn met vuil en stof werken deze niet goed. Haal de stekker uit het stopcontact en lokaliseer de spoelen aan de achter- of onderkant van het apparaat. U kunt de spoelen schoonmaken met een zachte borstel of een van de opzetborstels van uw stofzuiger. Zorg dat de stofzuiger is ingesteld op een lage zuigkracht. 

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem aanhoudt, is er mogelijk een technisch probleem met de koelkast. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?