Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Weet je zeker dat je je vergelijkingslijst wilt wissen?
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Vijf tips voor het verlengen van de levensduur van je koelkast

Vijf tips voor het verlengen van de levensduur van je koelkast
Vijf tips voor het verlengen van de levensduur van je koelkast

 

 

De koelkast is het hardst werkende apparaat bij u thuis en waarschijnlijk ook het belangrijkste apparaat. De koelkast staat altijd aan en zorgt ervoor dat uw eten niet bederft. Met een beetje extra zorg en aandacht kunt u de levensduur van deze trouwe dienaar met vele jaren verlengen.

 

 

 

01.

Houd de condensorspoelen achter op het apparaat schoon

 

De condensorspoelen van de koelkast zijn van cruciaal belang om de temperatuur in de koelkast op peil te houden. Als ze niet worden gereinigd, kan er zich na verloop van tijd een enorme hoeveelheid stof ophopen. Door de condensorspoelen schoon te houden, wordt de condensor minder zwaar belast, hetgeen goed is voor de levensduur van de koelkast. Vergeet niet dat u het beste de stekker van het apparaat uit het stopcontact kunt halen wanneer u de spoelen schoonmaakt. Gebruik bij voorkeur een stofzuiger of borstel.

 

 

 

02.

Zorg dat de koelkast goed gevuld is

 

Zo veel mogelijk, in ieder geval. Een volle koelkast heeft minder lucht om koel te houden, dus hoeft niet zo hard te werken als een koelkast die leeg is. Dit gezegd hebbende, prop de koelkast ook weer niet te vol: een goede luchtstroom is belangrijk voor een efficiënte werking van de koelkast.

 

 

 

03.

Blokkeer de ventilatieopeningen niet

 

De luchtstroom is belangrijk om te zorgen dat de koelkast goed blijft werken. De ventilatieopeningen in het apparaat spelen een belangrijke rol bij het handhaven van de luchtstroom. Zorg dat ze niet worden geblokkeerd met etenswaren of pakken drinken.

 

 

 

04.

Houd de afdichtingen van de deur schoon

 

Natuurlijk moet u de koelkast schoonhouden, maar vooral de rubberen afdichtingen van de deur zijn belangrijk. Deze houden de koele lucht binnen en de warme lucht buiten. Als de afdichting door een restje eten of vloeistof niet meer geheel sluit, moet uw apparaat harder werken om de lucht binnen op de juiste temperatuur te houden. Let ook op scheuren of barsten in de afdichtingen van de deur. Als u deze ziet, moet u deze afdichting vervangen.

 

 

 

04.

Houd het apparaat uit de buurt van warmtebronnen

 

Warmtebronnen, zoals ovens, vaatwasmachines en direct zonlicht, leiden tot overbelasting van de compressor van de koelkast. De compressor is het belangrijkste onderdeel van de koelkast. Meestal is het niet de moeite waard om de compressor te repareren als deze eenmaal defect is. Als het apparaat wordt overbelast, verkort dit de levensduur van de koelkast.

 

 

  

Dus... Voer een paar eenvoudige stappen uit en houd uw koelkast jarenlang in topconditie.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?