Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik een wasmachine repareren die niet spoelt?

Hoe kan ik een wasmachine repareren die niet spoelt?
Hoe kan ik een wasmachine repareren die niet spoelt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw wasmachine niet goed spoelt. Dit ziet u aan witte vlekken op het gewassen wasgoed. Ook kan het wasgoed zeperig aanvoelen. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Plaats niet te veel wasgoed in het apparaat

 

Verschillende wasmachines hebben een verschillende capaciteit. Als u te veel was in de machine stopt, blijft er wasmiddel in uw kleding achter en kan het wasmiddel niet volledig oplossen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over programma's en de bijbehorende capaciteit. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product. 

 

Lees voor meer tips over wassen onze handleidingen met informatie over hoe u de wasmachine op de juiste manier laadt en hoeveel wasgoed uw wasmachine kan verwerken.

 

 

 

Gebruik niet te veel vaatwasmiddel

 

Mogelijk gebruikt u te veel wasmiddel of een wasmiddel dat niet geschikt is voor uw wasmachine. Lees de instructies op de verpakking van het wasmiddel om te zien of u het juiste type wasmiddel voor uw wasmachine gebruikt. Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosis.

 

 

 

Doe het wasmiddel in het juiste vak van de wasmiddellade

 

De wasmiddellade bestaat uit drie vakken. Twee vakken zijn bestemd voor wasmiddel en één voor wasverzachter.

 

Vak "I" is voor de voorwas. Het vak "II" is voor de hoofdwas. Het middelste vak is voor de wasverzachter. Doe het wasmiddel in het juiste vak.

 

Doe alleen wasmiddel in het eerste vak als u een voorwas draait. Anders verbruikt de wasmachine slechts de helft van het wasmiddel. De rest van het wasmiddel kan tijdens het spoelen in de trommel terechtkomen. Het wasmiddel lost dan niet meer volledig op en kan vlekken veroorzaken.

 

 

 

Controleer of de afvoerslang verbogen of verstopt is

 

In de slang tussen de wasmachine en de afvoer mag geen knik zitten. De slang mag ook niet verstopt zijn. Als het water niet goed door de slang wordt afgevoerd, kunnen er zeepresten op de was achterblijven. Controleer de slang. Verwijder een eventuele blokkade en/of trek de slang recht.

 

 

 

Controleer of het pompfilter vuil of verstopt is

 

De meest waarschijnlijke oorzaak is een verstopt pompfilter. Het pompfilter moet om de drie maanden worden gereinigd of wanneer het verstopt is geraakt. Het pompfilter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter zit rechtsvoor, onder in de machine.

 

Om het pompfilter te reinigen, verwijdert u eerst het afdekplaatje. Bij sommige wasmachines zit er een slangetje achter het afdekplaatje om het water uit het filter te laten weglopen. Bij andere wasmachines loopt het water pas weg nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het raadzaam een teiltje of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

 

Als er een slangetje te zien is, trekt u het naar buiten en maakt u het afsluitdopje los. Wacht tot u tot het water naar buiten ziet lopen. Als er geen slangetje te zien is, draait u het filter linksom en trekt u het filter naar buiten. Terwijl u dit doet, moet er water naar buiten komen. Verwijder vuil, haar en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan.

 

Controleer de filterruimte op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knoppen. Maak de filterruimte schoon met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het rechtsom te draaien. Plaats ook het afdekplaatje terug.

 

 

 

Controleer de waterdruk

 

Een bepaalde waterdruk is nodig om het wasmiddel vanuit de wasmiddellade in de machine te laten lopen. Controleer de waterdruk via de drukmeter die op de waterleiding zit of door een drukmeter op de klep achter de wasmachine aan te sluiten.

 

Voor uw Beko wasmachine is een waterdruk nodig tussen de 1 en 10 bar (0,1 - 1 MPa). Als de waterdruk lager is, zijn de waterleidingen mogelijk verstopt of lek. In dit geval sluit u de klep van de watertoevoer en neemt u contact op met een erkende loodgieter.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?