Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Wat moet ik doen als mijn wasmachine het water niet wegpompt?

Wat moet ik doen als mijn wasmachine het water niet wegpompt?
Wat moet ik doen als mijn wasmachine het water niet wegpompt?

 

 

Als de wasmachine geen water afvoert, wordt het wasgoed niet goed schoon. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw wasmachine het water niet goed wegpompt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of het pompfilter vuil of verstopt is

 

De meest waarschijnlijke oorzaak is een verstopt pompfilter. Het pompfilter moet om de drie maanden worden gereinigd of wanneer het verstopt is geraakt. Het pompfilter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter zit rechtsvoor, onder in de wasmachine. 

 

Om het pompfilter te reinigen, verwijdert u eerst het afdekplaatje. Bij sommige wasmachines zit er een slangetje achter het afdekplaatje om het water uit het filter te laten weglopen. Bij andere wasmachines loopt het water pas weg nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het raadzaam een teiltje of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

 

Als er een slangetje te zien is, trekt u het naar buiten en maakt u het afsluitdopje los. Wacht tot u tot het water naar buiten ziet lopen. Als er geen slangetje te zien is, draait u het filter linksom en trekt u het filter naar buiten. Verwijder vuil, haar en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan.

 

Controleer de filterruimte op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knoppen. Maak de filterruimte schoon met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het rechtsom te draaien. Plaats ook het afdekplaatje terug.

 

 

 

Controleer of de afvoerslang verbogen of verstopt is

 

In de slang tussen de wasmachine en de afvoer mag geen knik zitten. De slang mag ook niet verstopt zijn. Controleer de slang. Verwijder een eventuele blokkade en/of trek de slang recht. Anders kan niet al het water uit de trommel worden afgevoerd. 

 

 

 

Zorg dat afgevoerd water niet terugstroomt in de trommel

 

Als er geen problemen zijn met het pompfilter of de afvoerslang, kan het gebeuren dat het afgevoerde water terugstroomt in de trommel. Voorkom dat afgevoerd water terugstroomt in de machine:

  • Zet de afvoerslang met de klem op zijn plaats vast achter op de machine en boven de aansluiting naar de machine. Zorg dat de afvoerslang niet uit de klem komt. 
  • Controleer of de afvoerslang is aangesloten op een afvoerklep die zich minstens 40 cm en maximaal 100 cm boven de grond bevindt. 
  • Controleer of de slang ongeveer vijftien centimeter in de afvoeropening is geduwd. Als de slang te lang is, kort deze dan in.

 

 

Technische problemen

 

Als dit allemaal niet helpt, is er mogelijk een technisch probleem met je wasmachine. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?