Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Wat moet ik doen als mijn wasmachine lekt?

Wat moet ik doen als mijn wasmachine lekt?
Wat moet ik doen als mijn wasmachine lekt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw wasmachine lekt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen. 

 

 

 

Kijk of de wateraansluiting los is geraakt

 

Controleer de aansluiting van de watertoevoer naar de wasmachine. Als deze los zit, draait u de wartel vast. 

 

 

 

Controleer of de toevoer- of afvoerslang verbogen of verstopt is

 

De watertoevoer- en afvoerslangen mogen niet verbogen of verstopt zijn. Verwijder eventuele blokkades en/of trek de slang zo nodig recht. Vervang lekkende, geperforeerde of verroeste slangen.

 

 

 

Controleer of de pakkingen van de watertoevoerslang goed zijn bevestigd.

 

De watertoevoerslang heeft aan beide zijden een pakking. Deze twee pakkingen kunnen na verloop van tijd losraken. Als er water uit de toevoerslang lekt, moeten de pakkingen mogelijk worden vervangen.

 

 

 

Controleer of de verlengslang goed is bevestigd

 

Controleer de aansluiting tussen een eventuele verlengslang en de afvoerslang van de wasmachine. Alle aansluitingen moeten goed vastzitten. Controleer of de klem na verloop van tijd losser is gaan zitten. Draai deze vast of vervang deze, indien nodig.

 

 

 

Controleer of het pompfilter vuil of verstopt is

 

De meest waarschijnlijke oorzaak is een verstopt pompfilter. Het pompfilter moet om de drie maanden worden gereinigd of wanneer het verstopt is geraakt. Het pompfilter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter zit rechtsvoor, onder in de wasmachine. 

 

Om het pompfilter te reinigen, verwijdert u eerst het afdekplaatje. Bij sommige wasmachines zit er een slangetje achter het afdekplaatje om het water uit het filter te laten weglopen. Bij andere wasmachines loopt het water pas weg nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het raadzaam een teiltje of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

 

Als er een slangetje te zien is, trekt u het naar buiten en maakt u het afsluitdopje los. Wacht tot u tot het water naar buiten ziet lopen. Als er geen slangetje te zien is, draait u het filter linksom en trekt u het filter naar buiten. Verwijder vuil, haar en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan.

 

Controleer de filterruimte op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knoppen. Maak de filterruimte schoon met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het rechtsom te draaien. Plaats ook het afdekplaatje terug.

 

 

 

Controleer of de vaatwasmachine waterpas staat

 

De wasmachine moet waterpas en goed in balans op de poten staan om goed te kunnen functioneren. Probeer het apparaat van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het apparaat veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld. 

 

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als de droger niet waterpas staat, stelt u de poten onder het apparaat via de borgmoeren op de poten. Draai de moeren los en draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer. Draai alle borgmoeren weer met de hand vast.

 

 

 

Plaats niet te veel wasgoed in het apparaat

 

Verschillende wasmachines hebben een verschillende capaciteit. Als u te veel was in de machine stopt, blijft er wasmiddel in je kleding achter en kan het wasmiddel niet volledig oplossen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over programma's en de bijbehorende capaciteit. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Lees voor meer tips over wassen onze handleidingen met informatie over hoe u de wasmachine op de juiste manier laadt en hoeveel wasgoed uw wasmachine kan verwerken.

 

 

 

Controleer of de deur goed gesloten is

 

Er kan water uit de deur van de wasmachine lekken als deze niet goed sluit. Mogelijk is er iets tussen de deur gekomen. Haal het weg en duw de deur dicht totdat u een klik hoort.

 

 

 

Controleer of de wasmiddellade goed is gesloten

 

Zorg dat de wasmiddellade goed is gesloten. De wasmachine kan lek raken als deze niet goed is gesloten.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?