Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Wat moet ik doen als mijn wasmachine schudt of trilt

Wat moet ik doen als mijn wasmachine schudt of trilt
Wat moet ik doen als mijn wasmachine schudt of trilt

 

 

Trillingen of bewegingen zijn van invloed op het wasresultaat en kunnen de machine zelfs beschadigen. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Zorg dat de transportbouten en het beschermende piepschuim tijdens de installatie worden verwijderd

 

Als het de eerste keer is dat u de machine na installatie gebruikt, verwijder dan de transportbouten en het piepschuim.

 

Transportbouten houden de trommel op zijn plaats om deze tijdens het transport tegen beschadiging te beschermen. Ze bevinden zich aan de achterkant van de machine en kunnen eenvoudig worden verwijderd door deze naar buiten te trekken.

 

Het piepschuim zit aan de onderkant van de machine. Er komt een strook tape van onder de machine naar voren. Trek aan de tape om het piepschuim los te maken.

 

 

 

Controleer of de vaatwasmachine waterpas staat

 

De wasmachine moet waterpas en goed in balans op de poten staan om goed te kunnen functioneren. Een apparaat dat niet in waterpas staat, trilt en schudt tijdens het gebruik. Probeer het apparaat van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het apparaat veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld. 

 

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als de droger niet waterpas staat, stelt u de poten onder het apparaat via de borgmoeren op de poten. Draai de moeren los en draai de poten rechtsom of linksom tot ze stevig in contact komen met de vloer. Draai alle borgmoeren weer met de hand vast.

 

 

 

Zorg dat de drooglading gelijkmatig is verdeeld

 

De wasmachine kan trillen of schudden tijdens het draaien als het wasgoed in de trommel ongelijkmatig verdeeld is. Vaak zijn absorberende items, zoals vloerkleden en dekens, de oorzaak. Om ongelijk verdeeld wasgoed te voorkomen, moet u een volumineus item (bijvoorbeeld een deken) tegelijk met ten minste één ander zwaar item wassen, bijvoorbeeld een grote handdoek of een andere deken.

 

 

 

Controleer of het pompfilter vuil of verstopt is

 

Trillingen kunnen worden veroorzaakt door een hard voorwerp dat vastzit in het pompfilter. Het filter voorkomt dat vreemde voorwerpen, zoals knopen en munten, in de afvoerslang terechtkomen. Het pompfilter zit rechtsvoor, onder in de wasmachine. 

 

Om het pompfilter te reinigen, verwijdert u eerst het afdekplaatje. Bij sommige wasmachines zit er een slangetje achter het afdekplaatje om het water uit het filter te laten weglopen. Bij andere wasmachines loopt het water pas weg nadat het filter eruit is getrokken. In beide gevallen is het raadzaam een teiltje of wat handdoeken onder het filter te plaatsen.

 

Als er een slangetje te zien is, trekt u het naar buiten en maakt u het afsluitdopje los. Wacht tot u het water naar buiten ziet lopen. Als er geen slangetje te zien is, draait u het filter linksom en trekt u het filter naar buiten. Verwijder vuil, haar en vreemde voorwerpen uit het filter. Spoel het filter vervolgens af onder de kraan.

 

Controleer de filterruimte op vuil en vreemde voorwerpen, zoals munten en knoppen. Maak de filterruimte schoon met een vochtige doek. Plaats het filter terug. Zet het filter vast door het rechtsom te draaien. Plaats ook het afdekplaatje terug.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?