Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik voorkomen dat bestek roest in de vaatwasmachine?

Hoe kan ik voorkomen dat bestek roest in de vaatwasmachine?
Hoe kan ik voorkomen dat bestek roest in de vaatwasmachine?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw metalen keukengerei begint te roesten. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Open de deur na afloop van de cyclus

 

Vocht is de meest gebruikelijke oorzaak van roest. De lucht in de vaatwasmachine is vochtig na een wascyclus.

 

Om te voorkomen dat dit vocht op uw vaat neerslaat, opent u de deur van uw vaatwasmachine zodra de cyclus is voltooid en laat u deze een tijdje enigszins open staan. Zo kan de vochtige lucht in het toestel ontsnappen en voorkomt u dat u metalen bestek of keukengerei begint te roesten.

 

 

 

Was geen keukengerei van slechte kwaliteit of keukengerei dat niet vaatwasmachinebestendig is 

 

Niet elk metaal is vaatwasmachinebestendig. Bovendien zijn metalen onderdelen of onderdelen met een metalen coating van lage kwaliteit gevoelig voor roest als ze in de vaatwasmachine worden gewassen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te zien of deze voorwerpen vaatwasmachinebestendig zijn. Was dergelijke voorwerpen in geval van twijfel niet in de vaatwasmachine.

 

 

Gebruik metalen keukengerei alleen voor het doeleinde waarvoor het is bestemd

 

Het beschermlaagje op metalen keukengerei, zoals messen, kan beschadigd raken als het voor iets anders wordt gebruikt dan waarvoor het is bedoeld. Gebruik het niet om een blik te openen, schroeven los te draaien, enz.

 

 

 

Was geen voorwerpen die al tekenen van corrosie vertonen

 

Roest kan zich verspreiden naar andere metalen keukenvoorwerpen. Plaats dus geen roestige voorwerpen in de vaatwasmachine, om uw andere metalen keukengerei te beschermen. 

 

 

 

Schraap voedselresten van uw vaat

 

Achtergebleven voedselresten op metalen voorwerpen kunnen na verloop van tijd corrosie veroorzaken. Laat vuile vaat niet te lang in het toestel liggen. Veeg alle voedselresten van metalen voorwerpen voordat u deze in de vaatwasmachine plaatst of plaats ze vlak voordat u het toestel inschakelt om roest te voorkomen. 

 

 

 

Kies de juiste instelling voor waterhardheid

 

Kraanwater met zware metaalionen kan roestvorming veroorzaken of versnellen. Uw vaatwasmachine heeft een interne waterverzachter die de hardheid van het kraantjeswater reduceert en deze metaalionen neutraliseert. Deze waterverzachter werkt het beste in combinatie met vaatwaszout.

 

Beko-vaatwasmachines met Auto GlassShield® hebben sensoren die de hardheid van uw kraantjeswater bepalen en de instelling voor waterhardheid automatisch aanpassen.

 

 

 

Mors geen vaatwaszout in het toestel

 

Vaatwaszout helpt de interne waterverzachter van uw toestel om de hardheid van het kraantjeswater te verminderen. Het heeft echter een bijtend effect op metalen oppervlakken.

 

De zoutreservoirs in vaatwasmachines bevatten water en dit water kan overstromen wanneer u het reservoir vult. Tijdens het bijvullen van het zoutreservoir kan er ook zout in het toestel terechtkomen. Zout in de vaatwasmachine kan krassen op glazen veroorzaken.

 

Gebruik de trechter die bij uw Beko-vaatwasmachine is geleverd wanneer u het zout bijvult om het morsen van zout tot een minimum te beperken. Veeg overstromend water of zoutkorrels weg. Sluit het reservoirdeksel goed nadat u het zout hebt bijgevuld.

 

Start een voorwasprogramma of het kortste programma om eventueel in het toestel gemorst zout weg te spoelen. Zoutkorrels onder de klep lossen op tijdens het voorwassen, waardoor de klep kan losraken. Controleer de klep aan het einde van het programma en draai deze stevig vast.

 

 

 

Gebruik geen ongeschikt vaatwasmiddel en andere producten

 

Gebruik alleen vaatwasmiddel, glansspoelmiddel en zout die speciaal zijn bedoeld voor vaatwasmachines. Gebruik nooit afwasmiddel, handzeep, bleekmiddel, azijn of andere chemicaliën, aangezien deze producten de prestaties van uw vaatwasmachine verminderen, ervoor zorgen dat metalen onderdelen roesten en zelfs de levensduur van uw toestel kunnen verkorten.

 

 

 

Controleer of het toestel correct gevuld is

 

Het kan zijn dat u de vaat niet correct hebt geladen of dat u te veel vaat in de vaatwasmachine plaatst. Zorg ervoor dat alle vaat goed gekanteld is en dat de voorwerpen elkaar niet raken. Zorg ervoor dat roestvrijstalen, verzilverde en koperen voorwerpen elkaar niet raken. De chemische reactie met heet water en vaatwasmiddel kan verkleuring van dergelijke voorwerpen veroorzaken.

 

 

 

Zorg ervoor dat het toestel is aangesloten op een geaard stopcontact 

 

Uw vaatwasmachine moet op een goed geaard stopcontact zijn aangesloten. Niet-geaarde stopcontacten veroorzaken statische elektriciteit in uw vaatwasmachine. Statische elektriciteit erodeert de beschermende laag van metalen voorwerpen en kan verkleuring veroorzaken.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?