Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe kan ik witte aanslag op glazen in de vaatwasmachine voorkomen?

Hoe kan ik witte aanslag op glazen in de vaatwasmachine voorkomen?
Hoe kan ik witte aanslag op glazen in de vaatwasmachine voorkomen?

 

 

Witte aanslag op glazen kan verschillende oorzaken hebben. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Kijk of er genoeg glansspoelmiddel is 

 

Glansspoelmiddel voorkomt dat er waterdruppels op uw glazen drogen en watervlekken achterlaten. Wanneer het lampje voor glansspoelmiddel op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het glansspoelmiddel bij te vullen.

 

Het glansspoelmiddelreservoir bevindt zich aan de binnenkant van de deur van uw vaatwasmachine, naast het bakje voor vaatwasmiddel. Open de dop van het reservoir en vul het met glansspoelmiddel totdat het reservoir vol is. Sluit de dop daarna weer. 

 

 

 

Gebruik de juiste instelling voor glansspoelmiddel

 

Uw vaatwasmachine heeft een instelling voor glansspoelmiddel die bepaalt hoeveel glansspoelmiddel het toestel gebruikt. Als u ondanks het gebruik van glansspoelmiddel toch watervlekken op uw vaat ziet, moet u de dosering van het glansspoelmiddel verhogen. Als u zelfs na het droogvegen een blauwe of regenboogachtige verkleuring op uw glazen ziet, kunt u de dosering van het glansspoelmiddel beter verlagen. 

 

 

 

Controleer hoe hard het water is en pas de dosering vaatwaszout op basis hiervan aan

 

Vaatwaszout helpt de interne waterverzachter van uw toestel om de hardheid van het kraantjeswater te verminderen. Als u zacht water hebt (<5 dH), gebruik dan geen zout, omdat dat corrosie of krassen op glas kan veroorzaken.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding om de hardheid van uw kraantjeswater te meten. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

 

 

Mors geen vaatwaszout in het toestel

 

De zoutreservoirs in vaatwasmachines bevatten water en dit water kan overstromen wanneer u het reservoir vult. Tijdens het bijvullen van het zoutreservoir kan er ook zout in het toestel terechtkomen. Zout in de vaatwasmachine kan krassen op glazen veroorzaken.

 

Gebruik de trechter die bij uw Beko-vaatwasmachine is geleverd wanneer u het zout bijvult om het morsen van zout tot een minimum te beperken. Veeg overstromend water of zoutkorrels weg. Sluit het reservoirdeksel goed nadat u het zout hebt bijgevuld.

 

Start een voorwasprogramma of het kortste programma om eventueel in het toestel gemorst zout weg te spoelen. Zoutkorrels onder de klep lossen op tijdens het voorwassen, waardoor de klep kan losraken. Controleer de klep aan het einde van het programma en draai deze stevig vast.

 

 

 

Kies de juiste instelling voor waterhardheid

 

Ook hard water kan vlekken op uw glazen veroorzaken. Uw vaatwasmachine heeft een instelling voor waterhardheid die u moet aanpassen aan de hardheid van uw kraantjeswater.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding om de juiste instelling te bepalen. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

 

 

Was glas niet samen met keukengerei van of met aluminium 

 

Keukengerei dat aluminium bevat of van aluminium is gemaakt, kan roesten in de vaatwasmachine. Kleine deeltjes van dergelijk keukengerei kunnen afbreken en krassen op glaswerk veroorzaken. U kunt glazen en aluminium voorwerpen beter niet tegelijk wassen. 

 

 

 

Gebruik de programma's Auto GlassShield®, SteamGloss® en GlassCare 40 °C

 

Veel Beko-vaatwasmachines hebben specifieke technologieën en programma's ter bescherming van uw glazen.

 

Auto GlassShield®-technologie beschermt uw glazen tegen corrosie door de hardheid van uw kraantjeswater te bepalen en de instelling voor waterhardheid op basis hiervan aan te passen.

 

De SteamGloss®-technologie biedt 10 minuten extra intense opwarming om watervlekken tot een minimum te beperken.

 

Met het programma GlassCare 40 °C wordt uw glaswerk voorzichtig gewassen bij 40 °C om kwetsbare glazen te beschermen.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?