Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine niet goed droogt?

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine niet goed droogt?
Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine niet goed droogt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw vaatwasmachine de vaat niet goed droogt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of het toestel correct gevuld is

 

Het kan zijn dat u de vaat niet correct hebt geladen of dat u te veel vaat in de vaatwasmachine plaatst. Zorg ervoor dat alle vaat goed gekanteld is en dat de voorwerpen elkaar of bewegende onderdelen van de vaatwasmachine niet raken, zodat het water optimaal kan worden weggepompt. 

 

Als u de vaatwasmachine niet goed inlaadt, kunnen lichte plastic bekers of glazen worden verplaatst en omgedraaid, zodat er water in terechtkomt. Bepaalde vaat kan het openen van de dispenserdop of het draaien van de sproeiarmen belemmeren.

 

Draai de sproeiarmen na het laden om te controleren of ze vrij kunnen bewegen. Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie  over het vullen van een vaatwasmachine. 

 

 

 

Gebruik glansspoelmiddel

 

Mogelijk is het glansspoelmiddel op of wordt het glansspoelmiddel niet goed verspreid in het toestel. Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van het oppervlak van uw vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op uw vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. 

 

Wanneer het lampje voor glansspoelmiddel op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het glansspoelmiddel bij te vullen. Het glansspoelmiddelreservoir bevindt zich aan de binnenkant van de deur van uw vaatwasmachine, naast het bakje voor vaatwasmiddel. Open de dop van het reservoir en vul het met glansspoelmiddel totdat het reservoir vol is. Sluit de dop daarna weer. 

 

 

 

Open de deur na afloop van de cyclus

 

Als u de deur van uw vaatwasmachine na een cyclus dicht houdt, kunnen er waterdruppels op de vaat neerslaan. Uw vaatwasmachine heeft de vaat misschien wel goed gedroogd, maar wanneer de hete, vochtige lucht in het toestel afkoelt, ontstaan er waterdruppels.

 

Open de deur van de vaatwasmachine na een cyclus en laat deze iets open staan, zodat de hete lucht kan ontsnappen. Sommige Beko-vaatwasmachines zijn voorzien van een automatische deurontgrendeling, waardoor de deur openspringt wanneer de wascyclus is beëindigd, zodat de vochtige lucht kan ontsnappen.

 

 

 

Vergeet niet de functie voor vaatwastabletten te activeren als u tabletten gebruikt

 

Vaatwastabletten zijn minder effectief bij spoelen en drogen. Ter compensatie kunt u uw vaatwasmachine speciaal programmeren voor gebruik met tabletten.

 

Sommige Beko-vaatwasmachines worden geleverd met automatische tabletsensoren die detecteren dat u tabletten gebruikt. Als uw vaatwasmachine deze functie niet heeft, moet u de functie voor vaatwastabletten handmatig activeren als u tabletten gebruikt. Tabletten worden niet aanbevolen voor korte programma's.

 

Hoewel sommige tabletten een 2-in-1-formule hebben, raden we u aan om ook glansspoelmiddel te gebruiken in combinatie met deze tabletten.

 

 

 

Controleer of het geselecteerde programma geschikt is

 

Het wasprogramma dat u hebt geselecteerd, is mogelijk niet geschikt voor het type vaat dat u wilt schoonmaken. Kies het juiste wasprogramma voor het soort vaat dat u wilt wassen.

 

 

 

Houd er rekening mee dat kunststof en Teflon moeilijker te drogen zijn

 

Kunststof houdt minder warmte vast dan andere materialen, zoals glas of porselein, en de oppervlaktespanning van Teflon kan ervoor zorgen dat er waterdruppels achterblijven. Dit betekent dat keukengerei van deze materialen nat kan blijven terwijl de rest van de vaat helemaal droog is.

 

Veel Beko-vaatwasmachines beschikken over AquaFlex®-technologie voor de beste droogresultaten, zelfs voor kunststof en Teflon.

 

 

 

Plaats geen keukengerei met een versleten oppervlak

 

Het is mogelijk dat het water niet helemaal opdroogt als vaatoppervlakken tekenen van slijtage vertonen. Er kunnen waterdruppels achterblijven in de poriën of deuken, zelfs na de was- en droogcyclus. U kunt dergelijke voorwerpen beter niet in de vaatwasmachine zetten.

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een probleem met het verwarmingselement of de thermostaat van uw vaatwasmachine. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?