Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

1 min lezen

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine lekt?

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine lekt?
Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine lekt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw vaatwasmachine lekt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of de deurscharnieren en -afdichting beschadigd zijn

 

Controleer eerst of de deur van uw vaatwasmachine de oorzaak is van het lek. Jaren van mechanische beweging kunnen ertoe hebben geleid dat de scharnieren los zijn geraakt of niet meer goed zijn uitgelijnd. Controleer ook de deurafdichting op beschadigingen of barsten die het lek kunnen veroorzaken. Als een afdichting los zit of gebarsten is, moet deze worden gerepareerd of volledig worden vervangen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

 

Kijk of de wateraansluitingen los zijn geraakt

 

Als er water lekt uit de achterkant van uw vaatwasmachine of onder de gootsteen, wordt het probleem wellicht veroorzaakt door een losse pijpaansluiting. Controleer of de afvoerleiding, de waterslang en de kleppen goed vastzitten. Als dat niet het geval is, draait u ze weer vast met het juiste gereedschap. 

 

 

 

Gebruik WaterSafe® en WaterSafe+®

 

Veel Beko-vaatwasmachines zijn voorzien van WaterSafe®- of WaterSafe+®-technologie. Deze functies sluiten de waterstroom van de kraan naar de vaatwasmachine automatisch in geval van een overloop of lek.

 

 

 

Technische problemen

 

De afdichting rond de motor en pomp van de vaatwasmachine is vaak de oorzaak van een lek. Als er geen andere bron van een lek wordt gevonden, kunt u ervan uitgaan dat dit de oorzaak van het probleem is.

 

Het is echter moeilijk om bij deze onderdelen te komen. U kunt in dat geval het beste een professional raadplegen. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?