Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine niet goed spoelt?

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine niet goed spoelt?
Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine niet goed spoelt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw vaatwasmachine de vaat niet goed spoelt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of het vaatwasmiddel volledig oplost

 

Als de vaatwasmiddeldispenser nat is of als het vaatwasmiddel vochtig is, gaat het vaatwasmiddel klonteren en lost het niet goed op.

 

U kunt dit voorkomen door het bakje te drogen voordat u vaatwasmiddel toevoegt en het vaatwasmiddel bij een redelijke temperatuur te bewaren in een afgesloten container waar geen vocht bij kan komen. Zorg er ook voor dat u het vaatwasmiddel niet te lang vóór het starten van de wascyclus plaatst om te voorkomen dat het klontert of aan de dispenser blijft plakken.

 

 

 

Gebruik geen ongeschikt vaatwasmiddel en andere producten

 

Gebruik alleen vaatwasmiddel, glansspoelmiddel en zout die speciaal zijn bedoeld voor vaatwasmachines. Gebruik nooit afwasmiddel, handzeep, bleekmiddel, azijn of andere chemicaliën, aangezien deze producten de prestaties van uw vaatwasmachine verminderen, ervoor zorgen dat metalen onderdelen roesten en zelfs de levensduur van uw toestel kunnen verkorten.

 

 

 

Gebruik niet te veel vaatwasmiddel

 

Te veel wasmiddel betekent niet per se dat uw vaat beter wordt schoongemaakt. Als u te veel vaatwasmiddel in de dispenser plaatst, kan het teveel aan vaatwasmiddel krassen op de vaat veroorzaken. Houd altijd rekening met de hoeveelheidsmarkeringen en overschrijd deze niet.

 

 

 

Controleer of het toestel correct gevuld is

 

Het kan zijn dat u de vaat niet correct hebt geladen of dat u te veel vaat in de vaatwasmachine plaatst. Zorg ervoor dat alle vaat goed gekanteld is en dat de voorwerpen elkaar of bewegende onderdelen van de vaatwasmachine niet raken. 

 

Als u de vaatwasmachine niet goed inlaadt, kunnen lichte plastic bekers of glazen worden verplaatst en omgedraaid, zodat er water in terechtkomt. Bepaalde vaat kan het openen van de dispenserdop of het draaien van de sproeiarmen belemmeren.

 

Draai de sproeiarmen na het laden om te controleren of ze vrij kunnen bewegen. Raadpleeg onze handleiding voor meer informatie over het vullen van een vaatwasmachine. 

 

 

 

Gebruik SuperRinse™

 

Veel Beko-vaatwasmachines zijn voorzien van de SuperRinse™-functie waarbij extra wordt gespoeld. U kunt deze functie activeren als u gevoelig bent voor restanten vaatwasmiddel of gewoon als u uw vaat beter wilt afspoelen.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?