Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine het water niet wegpompt?

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine het water niet wegpompt?
Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine het water niet wegpompt?

 

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw vaatwasmachine het water niet goed wegpompt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of het filter vuil of verstopt is

 

Uw vaatwasmachine heeft een afvoerfilter dat moet worden schoongemaakt. Haal het afvoerfilter uit de vaatwasmachine en controleer het op voedselresten.

 

Trek het onderste rek uit de vaatwasmachine om bij het afvoerfilter te kunnen. Verwijder het filter uit de onderkant van het toestel en maak het onder de kraan schoon. Doet dit één keer per week zodat het water goed wordt weggepompt en om onaangename geuren te voorkomen.

 

 

 

Gebruik het EverClean™-filter

 

Veel Beko-vaatwasmachines zijn voorzien van de EverClean™-filterfunctie. Deze functie maakt gebruik van een speciaal sprinklersysteem dat het afvoerfilter van binnenuit reinigt. Dankzij het EverClean™-filter hoef u het filter van u Beko-vaatwasmachine vier keer minder vaak schoon te maken.

 

 

 

Controleer of de afvoerslang goed is aangesloten

 

Als het toestel geen water kan wegpompen, voert het ook geen water aan. Controleer de positie van de afvoerslang die op de vaatwasmachine is aangesloten. Controleer of deze is aangesloten op een afvoerklep die zich minstens 50 cm en maximaal 100 cm boven de grond bevindt.

 

 

 

Controleer of de afvoerslang verbogen of verstopt is

 

De afvoerslang kan rechtstreeks zijn aangesloten op een afvoerklep of op de afvoer van de gootsteen. Als deze afvoeren verstopt zijn, kan het toestel geen water wegpompen.

 

Giet wat water door de afvoer om te controleren of de leidingen verstopt zijn. U kunt de afvoer ontstoppen met een ontstopper of producten voor gootsteenontstopping. Neem contact op met een gekwalificeerd loodgieter als u de verstopping niet kunt verhelpen.

 

 

 

Controleer of de vaatwasmachine waterpas staat

 

De vaatwasmachine moet waterpas en stevig op de poten staan om goed te kunnen werken. Probeer het toestel van links naar rechts of van voren naar achteren te bewegen. Als het toestel te veel wiebelt, is de vloer scheef of zijn de poten van de vaatwasmachine niet goed afgesteld.

 

Controleer met een waterpas of de vaatwasmachine in balans staat. Als dat niet het geval is, stelt u de poten onder het toestel via de borgmoeren op de poten. Draai de poten in wijze- of tegenwijzerzin tot ze stevig in contact komen met de vloer. Draai alle borgmoeren weer met de hand vast.

 

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk sprake van een technisch probleem. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?