Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

3 min lezen

Hoe voorkom ik dat er watervlekken ontstaan op de vaat in de vaatwasmachine?

Hoe voorkom ik dat er watervlekken ontstaan op de vaat in de vaatwasmachine?
Hoe voorkom ik dat er watervlekken ontstaan op de vaat in de vaatwasmachine?

 

 

Watervlekken ontstaan wanneer waterdruppels op uw vaat opdrogen. Gebruik glansspoelmiddel en vaatwaszout om dit te voorkomen. Als u ondanks het gebruik van deze twee hulpmiddelen toch watervlekken op uw vaat ziet, probeer dan het probleem op een van de volgende manieren op te lossen.

 

 

 

Gebruik glansspoelmiddel

 

Glansspoelmiddel haalt water tijdens de laatste spoelbeurt van het oppervlak van uw vaat en helpt bij het droogproces. Het voorkomt dat waterdruppels op uw vaat opdrogen en watervlekken achterlaten. 

 

Wanneer het lampje voor glansspoelmiddel op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het glansspoelmiddel bij te vullen. Het glansspoelmiddelreservoir bevindt zich aan de binnenkant van de deur van uw vaatwasmachine, naast het bakje voor vaatwasmiddel. Open de dop van het reservoir en vul het met glansspoelmiddel totdat het reservoir vol is. Sluit de dop daarna weer.

 

 

 

Gebruik de juiste instelling voor glansspoelmiddel

 

Uw vaatwasmachine heeft een instelling voor glansspoelmiddel die bepaalt hoeveel glansspoelmiddel het toestel gebruikt. Als u ondanks het gebruik van glansspoelmiddel toch watervlekken op uw vaat ziet, moet u de dosering van het glansspoelmiddel verhogen. Als u zelfs na het droogvegen een blauwe of regenboogachtige verkleuring op uw glazen ziet, kunt u de dosering van het glansspoelmiddel beter verlagen.

 

 

 

Controleer hoe hard het water is en pas de dosering vaatwaszout op basis hiervan aan

 

Vaatwaszout wordt als korrels verkocht en helpt de interne waterverzachter van uw toestel om de hardheid van het kraantjeswater te verminderen.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding om de hardheid van uw kraantjeswater te meten. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.

 

Wanneer het lampje voor vaatwaszout op uw vaatwasmachine brandt, is het tijd om het zout bij te vullen. Het reservoir bevindt zich aan de binnenkant van uw vaatwasmachine, links onder het onderste rek.

 

U kunt erbij door het onderste rek naar buiten te trekken en vervolgens de beschermdop van het zoutreservoir te draaien. Vul het reservoir tot aan de rand met zout en plaats de dop weer terug.

 

 

 

Kies de juiste instelling voor waterhardheid

 

Ook hard water kan vlekken op uw glazen veroorzaken. Uw vaatwasmachine heeft een instelling voor waterhardheid die u moet aanpassen aan de hardheid van uw kraantjeswater.

 

Volg de instructies in de gebruikershandleiding om de juiste instelling te bepalen. U kunt de handleiding ook hier downloaden. Gebruik het modelnummer van uw product.  

 

Beko-vaatwasmachines met Auto GlassShield® hebben sensoren die de hardheid van uw kraantjeswater bepalen en de instelling voor waterhardheid automatisch aanpassen.

 

 

 

Vergeet niet de functie voor vaatwastabletten te activeren als u tabletten gebruikt

 

Vaatwastabletten zijn minder effectief bij spoelen en drogen. Ter compensatie kunt u uw vaatwasmachine speciaal programmeren voor gebruik met tabletten.

 

Sommige Beko-vaatwasmachines worden geleverd met automatische tabletsensoren die detecteren dat u tabletten gebruikt. Als uw vaatwasmachine deze functie niet heeft, moet u de functie voor vaatwastabletten handmatig activeren als u tabletten gebruikt.

 

Hoewel sommige tabletten een 2-in-1-formule hebben, raden we u aan om ook glansspoelmiddel te gebruiken in combinatie met deze tabletten. 

 

 

 

Gebruik de programma's Auto GlassShield®, SteamGloss® en GlassCare 40 °C 

 

Veel Beko-vaatwasmachines hebben specifieke technologieën en programma's ter bescherming van uw glazen.

 

Auto GlassShield®-technologie beschermt uw glazen tegen corrosie door de hardheid van uw kraantjeswater te bepalen en de instelling voor waterhardheid op basis hiervan aan te passen.

 

De SteamGloss®-technologie biedt 10 minuten extra intense opwarming om watervlekken tot een minimum te beperken.

 

Met het programma GlassCare 40 °C wordt uw glaswerk voorzichtig gewassen bij 40 °C om kwetsbare glazen te beschermen.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?