Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine geen water krijgt?

Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine geen water krijgt?
Wat moet ik doen als mijn vaatwasmachine geen water krijgt?

 

 

Controleer of het toestel is aangesloten op een goed werkende watertoevoer. Als de vaatwasmachine nog steeds geen water krijgt, probeer het probleem dan op een van de volgende manieren op te lossen. 

 

 

 

Controleer of de afvoerslang goed is aangesloten

 

Als het toestel geen water kan wegpompen, voert het ook geen water aan. Controleer de positie van de afvoerslang die op de vaatwasmachine is aangesloten. Controleer of deze is aangesloten op de afvoerklep, die zich minstens 50 cm en maximaal 100 cm boven de grond bevindt.

 

 

 

Controleer of de toevoer- of afvoerslang verbogen of verstopt is

 

De watertoevoer- en afvoerslangen mogen niet verbogen of verstopt zijn. Controleer ze en ontstop ze of trek ze recht indien nodig. Vervang lekkende, geperforeerde of verroeste slangen.

 

 

 

Controleer of het filter vuil of verstopt is 

 

Uw vaatwasmachine heeft een afvoerfilter dat moet worden schoongemaakt. Haal het afvoerfilter uit de vaatwasmachine en controleer het op voedselresten.

 

Trek het onderste rek uit de vaatwasmachine om bij het afvoerfilter te kunnen. Verwijder het filter uit de onderkant van het toestel en maak het onder de kraan schoon. Doe dit regelmatig zodat het water goed wordt weggepompt en er geen onaangename geuren ontstaan.

 

Veel Beko-vaatwasmachines zijn voorzien van de EverClean™-filterfunctie. Deze functie maakt gebruik van een speciaal sprinklersysteem dat het afvoerfilter van binnenuit reinigt. Dankzij het EverClean™-filter hoef u het filter van u Beko-vaatwasmachine vier keer minder vaak schoon te maken.

 

 

Controleer of de deur goed gesloten is

 

Als de vaatwasmachine detecteert dat de deur open is, kunt u het toestel niet starten. Zorg ervoor dat de deur van het toestel goed gesloten is en dat u een vergrendelingsgeluid hoort. Als dat niet het geval is, controleert u of de deur gebroken of gebarsten is. Als de vergrendeling niet goed werkt, neemt u contact op met een erkend onderhoudsmonteur.

 

 

Technische problemen

 

Als het probleem zich blijft voordoen, is er mogelijk een probleem met het verwarmingselement of de thermostaat van uw vaatwasmachine. Als u denkt dat dit het geval is, neem dan contact op met een erkend servicebedrijf.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?