Bedankt voor je feedback.
Je hebt dit product zojuist aan je verlanglijst toegevoegd.
Je hebt dit product zojuist van je verlanglijst verwijderd.
Je verlanglijst is vol. Verwijder producten om andere producten toe te voegen.
Are you sure you want to clear your wishlist?
Continue
Je kunt alleen producten uit dezelfde categorie vergelijken.
Je hebt zojuist een product toegevoegd om te vergelijken. Ga verder!
Het product is verwijderd uit je vergelijkingslijst.
Je vergelijkingslijst is vol.
Er staat maar één product op je lijst. Voeg meer producten toe om te vergelijken.

2 min lezen

Wat moet ik doen als het vaatwasmiddel niet goed oplost in mijn vaatwasmachine?

Wat moet ik doen als het vaatwasmiddel niet goed oplost in mijn vaatwasmachine?
Wat moet ik doen als het vaatwasmiddel niet goed oplost in mijn vaatwasmachine?

 

 

De vaatwasmiddeldispenser zorgt ervoor dat het vaatwasmiddel tijdens de wascyclus in de vaatwasmachine zelf terechtkomt. Als u na afloop van een cyclus restanten vaatwasmiddel ziet, is uw vaat mogelijk niet goed schoongemaakt. Controleer of u het probleem op een van de volgende manieren kunt oplossen.

 

 

 

Controleer of de vaatwasmiddeldispenser vochtig is

 

Misschien was de vaatwasmiddeldispenser vochtig toen u het vaatwasmiddel erin plaatste. Droog het bakje voordat u het vult.

 

 

 

Controleer of het vaatwasmiddel vochtig is

 

Of misschien was het vaatwasmiddel zelf vochtig. Bewaar het vaatwasmiddel bij een redelijke temperatuur in een afgesloten container, zodat er geen vocht bij kan komen.

 

 

 

Plaats het vaatwasmiddel niet te vroeg

 

Als u lang voordat u de wascyclus start het vaatwasmiddel of de tablet plaatst, kan het klonteren of aan de dispenser blijven plakken. Plaats het wasmiddel vlak voordat u een wascyclus start in de dispenser.

 

 

 

Zorg dat het deksel van de dispenser kan worden geopend

 

Tijdens de wascyclus gaat de vaatwasmiddeldispenser open, zodat het vaatwasmiddel vrijkomt. Als de vaat die u hebt ingeladen verhindert dat de dispenser volledig kan worden geopend, kan er een beetje vaatwasmiddel in de dispenser achterblijven. Plaats de vaat zodanig dat het deksel kan worden geopend.

 

Ook als u een vaatwastablet gebruikt dat te groot is voor de dispenser, kan het deksel vast komen te zitten. Gebruik alleen vaatwastabletten die in de vaatwasmiddeldispenser van uw vaatwasmachine passen.

 

 

 

Controleer of de openingen in de sproeiarmen vuil of verstopt zijn

 

De sproeiarmen van uw vaatwasmachine hebben gaten waardoor water in de vaatwasmachine wordt gespoten. Als deze openingen verstopt zijn, komt er mogelijk niet voldoende water in het toestel terecht. In dat geval kan het vaatwasmiddel in de dispenser niet volledig worden opgelost en wordt de vaat niet goed gespoeld.

 

Controleer dus of de openingen in de sproeiarmen verstopt zijn. Verwijder en reinig deze regelmatig of wanneer ze verstopt zijn.

 

Als u de bovenste sproeiarm wilt schoonmaken, draait u de moer in tegenwijzerzin en verwijdert u zowel de moer als de sproeiarm. Verwijder de onderste sproeiarm door deze omhoog te trekken. Was de sproeiarmen onder de kraan. Gebruik een borstel om de gaatjes te ontstoppen.

 

Draai de moer goed vast als u de bovenste arm terugplaatst. Zet de onderste sproeiarm weer op zijn plaats en duw deze omlaag totdat u een klik hoort.

 

 

Wilt u liever iemand spreken?