Ви благодариме за повратните информации
Само што го додадовте овој производ на вашата листа на желби.
Само што го отстранивте овој производ од вашата листа на желби.
Не можете да додадете повеќе во списокот со желби
Не можете да додадете повеќе во списокот со желби
Дали сте сигурни дека сакате да ја избришете вашата споредба?
Продолжи
Можете да споредувате само производи од истата категорија.
Додадовте производ за споредба! Продолжите!
Го отстранивте производ за споредба! Продолжите!
Вашата листа за споредба е полна!
Додадовте само 1 производ. Додајте повеќе производи за споредба
Beko
Ловец на
нечистотија во
домашната џунгла
Роботска правосмукалка
Beko RoboSmart
VRR 80214 VB
Напредна LDS ласерска навигација
овозможува мапирање на просторијата од 360°
Контрола преку Wifi HomeDirect мобилна апликација
Функција за бришење
со можност за далечинско прилагодување на нивото на влажност на подот на 3 нивоа
База за автоматско празнење на резервоарот
од 4 L со моќност од 30.000 Pa (циклус околу 15 секунди)
Со ефикасно движење
низ станот
роботот Beko се сеќава на распоредот на вашиот стан. Системот од над 20 сензори овозможува мапирање на просторијата од 360° и создавање до 5 различни мапи, на пример во случај на повеќекатни куќи. Благодарение на ова, добивате целосна контрола врз исчистената површина. Нема да морате да се грижите секој пат дали роботот чисти каде што сакате.
За возврат, благодарение на функцијата за обележување на забранети зони и поставување на таканаречените виртуелни ѕидови, роботот ќе знае кои места треба да ги избегнува од различни причини.
Практично управување со паметен телефон
Преземете ја контролата врз распоредот за чистење и повеќе! Контролирајте го роботот удобно додека седите на каучот или правите други домашни или професионални активности.
Во апликацијата HomeDirect, достапна за преземање од Google Play и App Store, може да поставите, меѓу другото: распореди и зони за чистење. Закажете чистење со правосмукалка кога ќе се вратите дома од работа и дополнително бришење за време на викендот. Направете го тоа еднаш и не грижете се подоцна, и можете лесно да промените ако е потребно.
Во апликацијата ќе најдете и историја на чистење и информации за степенот на абење на поединечните додатоци.
Квалитет кој ќе го издржи тестот на времето,
Роботска правосмукалка BEKO RoboSmart VRR80214VB е направена од висококвалитетни материјали, кои, во комбинација со внимателна изработка, ја прават издржлива и отпорна на случајно оштетување.
Кликнете на избраната проекција за да прикажете повеќе информации за неа
Странична четка
Овозможува чистење околу рабовите и аглите
Контакти за полнење
Роботот сам ќе се врати во станицата за да ја наполни батеријата - без ваше учество
Сензор за заштита од паѓање
Над 20 други сензори кои ја обезбедуваат безбедноста на роботот
Задно тркало
Гарантира непречено движење на роботот
Ротирачка четка
Ефикасно ја отстранува нечистотијата, дури и од теписи или килими
Крпа за перење
Ви овозможува истовремено вшмукување и миење подови
Дигитален контролен панел
2 практични копчиња за започнување или запирање на чистењето и наредба на роботот да се врати во станицата за полнење
Лидар
Ласерски систем за навигација кој му овозможува на роботот да се движи низ станот без да удира во предмети
Отстранување нечистотија дури и од дебел тепих
Роботот за чистење Beko има висока моќ на вшмукување до 2.700 Pa. Можете да изберете помеѓу дури 4 режими на работа, кои ги избирате во поставките на апликацијата HomeDirect, во зависност од видот на површината што треба да се исчисти.
Непроценлив асистент
за чистење
До 90 дена вшмукување без промена на кесата
Иновативно решение благодарение на кое повеќе не мора да го отстранувате и празнете садот за прашина секој пат, бидејќи тоа ќе го направи станицата за приклучување.
Процесот на празнење започнува автоматски по долг период на работа на роботот и трае помалку од 20 секунди. Комората со голем капацитет од 4 литри значи дека, со стандардна употреба, вклучената кеса ќе обезбеди до 90 дена правосмукалка без потреба од замена*. Сетот вклучува 3 кеси за прашина.
Долго работно време до 2,5 часа
Избраниот режим на моќност на вшмукување влијае на времето на работа на роботот според принципот дека избраната поголема моќност води до побрзо трошење на батеријата. Во случајот со роботот Beko, тоа е максимум 150 минути во тивок режим и 70 минути во максимален режим и 120 минути и 80 минути во среден, стандарден и моќен режим.
Ова е можно благодарение на употребата на ефикасна литиум-јонска батерија со напон од 14,4 V и капацитет од 3200 mAh.
Вшмукување и бришење на подот со еден уред
Со Beko VRR 80214 VB не треба да се грижите за вшмукување или миење на подот. Вашата роботска правосмукалка ќе ги направи и двете за да можете да се опуштите. Роботот е опремен со монтажен додаток за џогер и интегриран резервоар кој се состои од 2 елементи: стандарден сад за прашина и дополнителен сад за вода со капацитет од 0,3 L.
Контролирајте го бришењето од апликацијата и изберете го саканото ниво на влажност на подот. Измијте ги заменските крпи безбедно во машината за перење.
Променете го начинот на чистење
со роботот Beko
Сертификат TÜV SÜD
Вие сте безбедни со нас
Софтверот и уредите на Beko што ги користите во вашиот дом се отпорни на сајбер напади, а вашата приватност е заштитена во согласност со тековните безбедносни стандарди.
Ова е потврдено со сертификатот ETSI EN 303 645 TÜV SÜD, кој се доделува на брендови кои исполнуваат специфични барања за сајбер безбедност.
Содржина на пакувањето
Роботска правосмукалка Beko RoboSmart VRR 80214 VB
Станица за собирање и полнење прашина
Четка за чистење на валјак и филтри
2 странични четки
2 крпи за бришење
2 HEPA филтри
3 кеси за прав
Најчесто поставувани прашања
Во зависност од избраниот режим на чистење, роботот Beko работи на различни нивоа на јачина на звук. Ако не сакате да ги вознемирува домашните или да разбуди дете што спие, изберете тивок режим. Тогаш нивото на бучава е само 65 dB.
Кога роботот ќе го наполни вградениот сад (0,4 l) со прашина од подот, сам ќе се вози до базата за да го испразни. Капацитетот на кесата во базата за полнење е до 4 литри, благодарение на што не мора да ја празнете до 90 дена. Сетот содржи дури 3 кеси.
Секако. Достапни се 5 кеси во комплети под симболот VRR 80214 DB и комплет додатоци (2 x крпа за бришење, 2 x странична четка, 2 x HEPA филтер, главна четка, четка за чистење) под симболот VRR 80214 AC.
Роботот можете да го контролирате со помош на мобилната апликација Wifi HomeDirect, достапна на македонски јазик и компатибилна со паметниот екосистем на Beko. Апликацијата е достапна за преземање на Google Play Store и App Store.
Не. Можете лесно да поставите распоред за чистење во апликацијата HomeDirect. Благодарение на ова, можете да уживате во чист под по враќањето од работа, па дури и да закажете чистење со правосмукалка од далечина ако дознаете за пристигнувањето на ненајавени гости во последен момент.
Благодарение на сет од над 20 сензори, интелигентниот робот Beko ја мапира просторијата (мапа на просторија од 360 степени) и постојано препознава и избегнува пречки.
Да. Кога крпата е валкана по миењето на подот, можете да ја ставите во машината за перење. Сетот содржи и 1 резервна крпа.
Споредете ги другите модели
VRR 80214 VB VRR 70214 VB VRR 60314 VW
Автоматско празнење на базата на податоци
Станица за полнење
Време на работа 150 мин 150 мин 120 мин
Моќ на вшмукување 2700 Pa 2700 Pa 2000 Pa
Чистење
Време на полнење 4-5 часа 4-5 часа 5-6 часа
Индикатор за нивото на батеријата
Ниво на бучава 65 dB 65 dB 65 dB
Капацитет на садот за прав 0,4 l 0,4 l 0,5 l
Капацитет на резервоарот за вода 0,3 l 0,3 l 0,3 l
Бoja црна црна бела
Функција за мапирање
Виртуелен ѕид
Сензор за откривање рабови
Заштита на мебелот
Автоматско враќање во базата
Димензии 9,45 x 34,2 cm 9,45 x 34,2 cm 7,85 x 34,2 x 34,2 cm
ПРОВЕРИ
ПРОВЕРИ
ПРОВЕРИ
* Според внатрешните тестови на производителот