Ви треба поддршка?

Beko е тука да ви помогне.

Изберете го вашиот производ

Изберете производ и ние ќе ви го најдеме најдоброто решение.

Упатства за употреба

Пребарајте го бројот на моделот на вашиот уред

Информации за гаранција

Проверете ја нашата стандардна гаранција и опциите за продолжена гаранција на компонентите.

Контактирајте не

Сакате да стапите во контакт? Ние би сакале да слушнеме од вас.

Register Banner

Дали ви е потребна техничка помош?

Посетете ја нашата страница за пронаоѓање услуги

Популарни прашања

Се препорачува одмрзнување на замрзнувачот на фрижидерот приближно еднаш месечно или кога акумулацијата на мраз достигне дебелина од 0,5 сантиметри.

 

Фрижидерите No-frost не треба рачно да ги одмрзнувате.

Нормално е да слушате звуци што личат на звукот на проточна вода додека работи вашиот фрижидер. Овие звуци се прават кога течноста и гасот течат во системот за ладење. Ова не е дефект.

 

Звукот може да доаѓа и од водоснабдувањето ако вашиот фрижидер има апарат за замрзнување, или од функцијата за автоматско одмрзнување ако вашиот апарат е модел no-frost. Обидете се да одредите од каде доаѓа звукот. Ако доаѓа од областа на замрзнувачот или помеѓу снабдувањето со вода и производителот на мраз, звукот е нормален и автоматски ќе престане по некое време.

 

Ако вашиот апарат не работи нормално додека ја прави оваа бучава, контактирајте овластен сервисер.

Звукот што го слушате е аларм за отворена врата. Ако вратата или вратите на фрижидерот останат отворени, алармот за отворена врата ќе се активира за неколку минути. Штом ќе ја затворите вратата, алармот ќе се исклучи.

Нормално е да слушате звуци што личат на звукот на проточна вода додека работи вашиот фрижидер. Овие звуци се прават кога течноста и гасот течат во системот за ладење. Ова не е дефект.

 

Звукот може да доаѓа и од снабдувањето со вода ако вашиот фрижидер има апарат за замрзнување, или од функцијата за автоматско одмрзнување ако вашиот уред е модел no-frost. Обидете се да одредите од каде доаѓа звукот. Ако доаѓа од областа на замрзнувачот или помеѓу снабдувањето со вода и производителот на мраз, звукот е нормален и автоматски ќе престане по некое време.

 

Ако вашиот апарат не работи нормално додека го прави овој шум, контактирајте овластен сервисер.

Нормално е да слушате чкрипење додека машината за перење се префрла од една фаза во друга, на пример, од вртење до центрифуга. Во овој случај, звукот на тропање е нормален и не е дефект.

 

Ако звукот е ритмичен, причината може да биде тежок предмет или туѓ предмет во барабанот. Ако се сомневате дека е така, застанете ја машината и исцедете ја водата внатре за да го отстраните предметот.

 

Ако вашиот апарат не работи нормално додека прави оваа бучава, контактирајте овластен сервисер.

Овие звуци се нормални додека вашиот апарат ја испушта водата оставена во барабанот. Тоа ќе престане кога ќе се извлече целата вода.

 

Ако вашиот апарат не работи нормално додека прави оваа бучава, контактирајте овластен сервисер.

Моторот на машината за перење прозиведува звуци на зуење или вртење додека барабанот се врти. Ако ги слушате овие звуци само додека апаратот се испразнува, може да има проблем со цревото за одвод.

 

Цревото за одвод ја отстранува водата од барабанот. Не треба да се свиткува или затнува. Проверете го цревото и отпуштете го или исправете го доколку е потребно.

 

Ако вашиот апарат не работи нормално додека прави оваа бучава, контактирајте овластен сервисер. 

Ако звукот е ритмичен, причината може да биде нерамномерно оптоварување или туѓ предмет во барабанот. Ако се сомневате дека е така, застанете ја машината и исцедете ја водата внатре. Отстранете ги туѓите предмети или додадете други предмети како крпи за да ги балансирате алиштата без да го надминете капацитетот на апаратот.

 

Овие звуци, исто така, може да бидат предизвикани од ударот на апаратот во цревата одзади, ѕид или ормар. Проверете дали цревата се цврсто поставени и дали апаратот не се поместил од првобитната положба.

 

И на крај, проверете дали апаратот стои рамномерно и избалансиран на ногалките. Обидете се да ја нишате машината за перење од една на друга страна или напред и назад. Ако премногу се тресе, вашиот под или ногалките на апаратот може да бидат нерамни.

 

Користете либела за да проверите дали машината е израмнета. Ако не е, наместете ги ногарите рачно, барајќи ги навртките, кои се наоѓаат под машината за перење. Олабавете ги истите и свртете ги ногалките во насока на стрелките на часовникот или спротивно од стрелките на часовникот, се додека не постигнете машината да застане цврсто на подот.

 

Ако вашиот апарат не работи нормално додека прави оваа бучава, контактирајте овластен сервисер.

general-cta-image

Ние сме тука за вас!

Без разлика дали ви треба совет за производот, дали отидовте да купите додатоци или едноставно сакате да дадете повратни информации - ние сме тука за вас.

+38925511777 electro-servis macedonia Понеделник - Петок 08:00 – 16:00 Сабота 09:00 – 15:00 Недела Затворена

Ви треба повеќе поддршка?

Најдете ЧПП, видео водичи, статии и повеќе.